ГОЛОКОСТ - ЦЕ УОСОБЛЕННЯ ЛЮДСЬКИХ СТРАЖДАНЬ І АБСОЛЮТНОГО ЗЛА

31.01.2016 20:59

          У 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № 60/7 "Пам'ять про Голокост", що проголосила 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту. Україна приєдналася до цього документу у 2012 році.

        Офіційно визнано, що від 5,5 до 6,1 мільйони євреїв було вбито протягом Голокосту, з них від 2,2 до 2,5 мільйони на території колишнього Радянського Союзу, значною мірою в Україні. Три мільйони осіб було вбито в газових камерах, близько двох мільйонів розстріляно, інші були вбиті іншими методами, померли від голоду, виснаження, примусової праці або екстремальних життєвих умов, в яких вони були змушені перебувати.

        Але Голокост дійсно був, і, зберігаючи пам'ять про нього, ми прагнемо до того, щоб світ ніколи більше не допустив повторення цієї жахливої сторінки історії.
       Заперечення його неприйнятно з точки зору моралі, оскільки несе загрозу існуванню всього світу.

      На сьогодні, Голокост - це уособлення людських страждань і абсолютного зла, універсальний символ травматичної події для всього людства.

    У Лошкарівській ЗОШ І-ІІІст. проведено такі заходи: оформлено тематичну виставку в бібліотеці «Голокост в пам'яті людства", проведено бесіди  «Расовий геноцид, як планомірне знищення єврейського народу» (5-8кл.) та  годину спілкування: «Голокости ХХ століття» (9-11кл.)