Рекомендації щодо роботи по формуванню звіту 77-РВК

22.01.2016 21:32

Рекомендації щодо роботи по формуванню звіту 77-РВК

за допомогою програми «Курс»

 

               Згідно наказу Держкомстату України № 317 від 06.08.2010 р. Про затвердження форми державного статистичного спостереження № 77-РВК (один раз на рік) “Звіт про кількість дітей шкільного віку", звіт складається станом на 1 вересня поточного року і подається відділами освіти районних державних адміністрацій та міських виконавчих комітетів - районним (міським) відділам статистики не пізніше 30 вересня.

 

            Згідно Інструкції щодо заповнення форми державної статистичної звітності N 77-РВК "Звіт про кількість дітей і підлітків шкільного віку", обліку підлягають діти і підлітки віком від 6 до 18 років та діти, яким до 1 вересня виповнюється 5 років, а також діти і підлітки віком від 6 до 18 років та діти, яким до 1 вересня виповнюється 5 років, з розумовими та фізичними вадами, які повинні навчатися, а також ті, які не можуть навчатися.

            Облік здійснюється на підставі списків первинного обліку громадян, що зберігаються у житлово-експлуатаційних організаціях, правліннях житлово-будівельних кооперативів,органах місцевого самоврядування.

            До звіту не включаються відомості про осіб, що вже мають повну загальну середню освіту.

            При розподілі дітей та підлітків за віком, враховується кількість повних років, які має дитина за станом на 1 вересня поточного року. Особи, яким за станом на 1 вересня виповнилося 18 років, у звіті не враховуються.

 

            В програмі «КУРС:Школа» для конкретної школи формується частина звіту 77-РВК на основі даних учнів школи зі статусом чи ознакою “Дитина мікрорайону”. “Дитина мікрорайону” - це  статус, який в програмі «КУРС:Школа» привласнюється учням та іншим дітям і підліткам. “Діти мікрорайону” проживають на територіях обслуговування, що визначені відповідним рішенням районних, районних у м. Києві та м. Севастополі держадміністрацій разом з органами місцевого самоврядування і закріплені за  загальноосвітніми навчальними закладами.

            Для таких ЗНЗ учням, які в них навчаються та проживають на території даного адміністративного району чи міста в базі даних «КУРС:Школа» привласнюється посада “Учень” та ознака “Дитина мікрорайону”.

            Учням, які лише навчаються в цьому ЗНЗ, але проживають за межами цього адміністративного району чи міста привласнюється лише посада “Учень”. Внаслідок  чого, вони не підлягають обліку в звіті 77-РВК навчального закладу, де вони навчаються. Обліковуватись як “Діти мікрорайону”, вони будуть на території навчального закладу адміністративного району чи міста, де вони проживають.

            Учням, які лише проживають в межах цього адміністративного району чи міста, але навчаються в НЗ за межами адміністративного району чи міста в базі даних «КУРС:Школа» привласнюється посада “Дитина мікрорайону”. Посада “Дитина мікрорайону” привласнюється також дітям та підліткам, які проживають в межах цього адміністративного району чи міста, але не навчаються або не можуть навчатися з тих чи інших причин.

            Учні, які проживають на такій території та навчаються в іншому НЗ, що знаходиться в межах цього адміністративного району чи міста не вносяться в базу даних. Вони будуть внесені і будуть обліковуватись в БД навчального закладу за місцем навчання зі статусом “Учень” та ознакою “Дитина мікрорайону”.

 

            Навчальний заклад, за якими не закріплені такі території (гімназії, ліцеї, колегіуми, приватні школи, спеціалізовані школи (школи-інтернати) з поглибленим вивченням окремих предметів з першого класу) достатньо лише присвоїти ознаку “Дитина мікрорайону” тим своїм учням, які проживають в межах цього адміністративного району чи міста.

 

            І перші і другі формують звіт 77-РВК та передають його на портал ІСУО, де в свою чергу, формується звіт 77-РВК відділу освіти районних державних адміністрацій та міських виконавчих комітетів

 

Наказ Держкомстату України № 317 від 06.08.2010 р. Про затвердження форми державного статистичного спостереження № 77-РВК (один раз на рік) “Звіт про кількість дітей шкільного віку"

Інструкція щодо заповнення форми державної статистичної звітності N 77-РВК "Звіт про кількість дітей і підлітків шкільного віку" розроблена на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 12.04.2000 N 646 "Про затвердження Інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку".

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ  постанова від 12 квітня 2000 р. N 646  Київ  Про затвердження Інструкції з обліку  дітей і підлітків шкільного віку .